Johannes Rudjord Volden

Bilde av Johannes Rudjord Volden
English version of this page
Mobiltelefon +47 97403608
Brukernavn
Besøksadresse Sandakerveien 130 Bygg 2 0484 Oslo
Postadresse Postboks 1116 Blindern 0317 Oslo
Andre tilknytninger Det samfunnsvitenskapelige fakultet (Student)

Faglige interesser

  • Bærekraftig forbruk og bærekraftstransformasjon
  • Alternative proteiner - plante-baserte kjøtterstatninger, spiselige insekter, algeprotein, lab-dyrket kjøtt
  • Produksjon og forbruk av kjøtt og animalske produkter
  • Mobilitet og flyreiser
  • Hverdagsliv, forbruk og sosiale praksiser

Doktorgradsprosjekt: "Meating the Anthropocene: barriers and opportunities for alternative proteins in Norway".

Undervisning

Bakgrunn

  • M.Phil. Development, Environment and Cultural Change (University of Oslo)
  • BA Sociology and Human Geography (Durham University)

 

Publikasjoner

  • Volden, Johannes (2022). Can we (de)grow meat? Bringing alternative protein in dialogue with degrowth. Tvergastein. ISSN 1893-5605.
  • Moynat, Orlane; Volden, Johannes & Sahakian, Marlyne (2022). How do COVID-19 lockdown practices relate to sustainable well-being? Lessons from Oslo and Geneva. Sustainability: Science, Practice, & Policy. ISSN 1548-7733. 18(1), s. 309–324. doi: 10.1080/15487733.2022.2051350.
  • Volden, Johannes & Hansen, Arve (2022). Practical aeromobilities: making sense of environmentalist air-travel . Mobilities. ISSN 1745-0101. doi: 10.1080/17450101.2021.1985381. Fulltekst i vitenarkiv
  • Volden, Johannes & Wethal, Ulrikke Bryn (2021). What Happens When Cultured Meat Meets Meat Culture? (Un)Naturalness And (Un)Familiarity In The Meat Of Today And Tomorrow. I Hansen, Arve & Syse, Karen Lykke (Red.), Changing Meat Cultures: Food Practices, Global Capitalism, and the Consumption of Animals. Rowman & Littlefield Publishers. ISSN 978-1-5381-4265-3. s. 185–206.

Se alle arbeider i Cristin

Se alle arbeider i Cristin

Publisert 14. aug. 2020 13:38 - Sist endret 7. mars 2022 14:08