English version of this page

Forskning

Hos oss møter du et dynamisk, internasjonalt forskningsmiljø med bred kompetanse innen sosial og miljømessig bærekraft. Vi bruker en tverrfaglig tilnærming for å forstå lokale og globale utfordringer og hvordan disse kan løses.

Forskergrupper

Forskningsprosjekter

Nettverk, sentre og satsninger

Finn en forsker

Søk på navn eller fag- og arbeidsområde

Forskerutdanning og Ph.d.

Vi tilbyr doktorgradskurs og en tverrfaglig forskerskole.

Forskningsaktuelt

SUM-forskere i media

 • Hege Westskog: By- og land-rettferdighet

  Fri tanke: – Vi tenker på folk når vi snakker om rettferdighet. Men rettferdig er så mye. Det dreier seg også om fordeling mellom by og land og mellom små og store kommuner, om hvilke individer og grupper som høres og inkluderes – og ikke. Det dreier seg om at alle skal ha en mulighet til å bidra og få nytte av en omstilling, sier Hege Westskog.

 • Alexander Dunlap: EU environmental standards for mining need urgent improvement

  –It would be better directed towards de-growth models, “which will reduce material consumption overall”, says Alexander Dunlap.

 • Jostein Jakobsen: Tid for motvekst?

  Fri tanke: – I Noreg tenkjer vi apolitisk om klimakrisa. Ideen er at vi skal finne teknologiske løysingar som vi også kan tene pengar på. Men eg meiner vi må ta med i reknestykket det økonomiske systemet som skapar krisene. Det er noko kven som helst kan vere med å diskutere, sier Jostein Jakobsen.

 • Benedicte Bull på NRK Dagens

  NRK Radio : Hør Benedicte Bull snakke om ny venstrevridd president i Chile og hvilke radikale endringer Boric vil prøve å innføre i landet.