Innlederne på Includes årskonferanse 2023

Innledere er listet i den rekkefølgen de skal snakke på årskonferansen.

Kristin Halvorsen

 

Se personside hos CICERO
Hege Westskog

Seniorforsker på Senter for utvikling og miljø på Universitetet i Oslo og programkoordinator for Include. Hun har publisert mange vitenskapelige arbeider om Incude-relevante temaer, hatt prosjektlederansvar for en rekke prosjekter, i tillegg til ti års erfaring som forskningsleder ved CICERO – Senter for Klimaforskning .

Se personside hos SUM

Elisabeth Veivåg Helseth

Se personside hos NMBU

Håvard Haarstad  

Professor i samfunnsgeografi. Hans hovedfokus er sosial endring mot bærekraft, spesielt i forhold til klima. Han er interessert i hvordan vi kan omstille byer og byliv – materielt, sosialt og kulturelt – for å møte klima- og bærekraftutfordringene vi står overfor. Han er grunnlegger av Senter for klima- og energiomstilling, et tverrfaglig forskningssenter med base på Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen.

Se personside hos UiB.

Marianne Aasen 

Marianne har bakgrunn i institusjonell økonomi og har jobbet ved CICERO siden 2006. Hun har særlig erfaring med tverrfaglig forskning på omstilling til et lavutslippssamfunn, og med problemstillinger knyttet til folks respons på klimaendringer, klimapolitikk og virkemidler.      

Se personside hos CICERO.

Hanne Gustavsen

Hanne er fagrådgiver i Framtiden i våre hender og jobber blant annet med miljøgifter, forbruk og klimarettferdighet. Hun har bakgrunn innen statsvitenskap og utviklingsstudier. 

Se personside hos FIVH.

Bjørn Egil Flø

Sosiolog og seniorforsker ved Norsk institutt for bioøkonomi.  Han har doktorgrad i sosiologi fra NTNU om rural- og agrarsosiologi. Han var forsker ved Norsk senter for bygdeforskning fra 1998 til 2015, da han begynte ved Norsk institutt for bioøkonomi. Han forsker blant annet på bygdekultur, landbrukspolitikk, distriktspolitikk og utmarksforvaltning

Se personside hos NIBIO.

Olav Risholt

Sekretariatsleder for Bypakke Grenland. Bypakke Grenland skal øke trivselen og skape et enda bedre bymiljø i Grenland, og gjøre regionen mer attraktiv både for næringsliv og innbyggere.

Se nettsiden til Bypakke Grenland.

Helene Amundsen   Kommuneplanlegger i Hol kommune
Arild Vatn Arild Vatn er institusjonell og økologisk økonom og professor emeritus ved Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved NMBU. Han spesialiserer seg på miljøstyring og politiske prosesser. Vatn er tidligere visepresident og president i European Society of Ecological Economics. 
David Jordhus-Lier 

Professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO. Politisk og økonomisk geograf med fokus på organiseringen av arbeidere, arbeidsliv i omstilling og sosiale bevegelser.  Hans forskningsportefølje inkluderer empirisk forankret forskning på klimarelatert omstilling i norsk petroleumsindustri, omstrukturering av lokalforvaltningen i Cape Town, fleksibilisering av arbeid i den norske hotell- og lagerbransjen og organiseringen av uformelle bosetninger i Sør-Afrika. Han er faglig leder for Osloforskning, et samarbeid mellom UiO og Oslo kommune.

Se personside hos UiO.

Katinka Holtsmark  

Postdoktor ved Økonomisk institutt på UiO. Hennes forskningsinteresser er innen anvendt mikroøkonomisk teori, hovedsakelig innenfor miljøøkonomi og offentlig økonomi. 

Se personside hos UiO.

Svein-Magne Gjessing Gjessing har bakgrunn som diplomøkonom fra BI og har arbeidet med kapitalforvaltning og finansiering fra 1996 til 2009. Han har master i naturbasert reiseliv fra NMBU, og han har arbeidet for ideelle organisasjoner innen natur og friluftsliv og vært prosjektleder for etablering av Nasjonalt senter for fjellandbruk. Han er blant annet interessert i økologisk økonomi og landbruk og har bidratt til etablering av Vekstfri Norge - Norsk nettverk for vekstfri utvikling. 
Monica Guillen-Royo

Monica er forsker ved CICERO, har forsket på wellbeing (livskvalitet) og leder nå et prosjekt som skal se på hvordan vi kan fly mindre, men samtidig opprettholde livskvaliteten vår.

Se personside hos CICERO.

Heidi Marie Nilsen Seniorrådgiver ved Avdeling levekår i Helsedirektoratet. Hun har tidligere jobbet for Helseetaten i Oslo kommune. 
Astrid Arnslett

Senior kommunikasjonsrådgiver på CICERO.

Se personside hos CICERO.

Anders Tønnesen

Forsker I på CICERO.

Se personside hos CICERO.

 

 

Publisert 11. okt. 2023 09:52 - Sist endret 10. nov. 2023 11:38