English version of this page

Toril er praktikant på Grønt kontor ved UiO

SUM-student Toril Finbråten er med på å etablere kontoret som skal gjøre Universitetet i Oslo mer bærekraftig.

Toril Finbråten og studenter ansatt ved Grønt kontor

Toril Finbråten (til venstre) har vært praktikant ved Grønt kontor siden januar. Kontoret drives av åtte studenter som er ansatt i 20 prosent-stillinger, en internship-student og en ansatt fra UiO (til høyre). Les mer her.

Toril startet på masterstudiet ved SUM høsten 2022. Nå er hun i gang med internship-emnet for å sette akademisk kunnskap, ferdigheter og kompetanse ut i praksis.

Jeg valgte å melde meg opp til internship-emnet ved SUM fordi jeg hadde lyst på praktisk erfaring med det jeg vanligvis jobber med teoretisk. Så fikk jeg vite om Grønt kontor og syntes det hørtes kjempespennende ut å kunne jobbe sammen med andre studenter for å gjøre UiO mer bærekraftig, sier Toril.

Viktig arena for studentene

Toril Finbråten
Toril Finbråten mener Grønt kontor er et viktig initiativ for å gi studentene mulighet til å påvirke og bidra til arbeidet med bærekraft ved UiO.

Toril har vært praktikant ved Grønt kontor siden hun startet på kurset i januar. I mars var hun med på den offisielle åpningen av kontoret og klippet snoren sammen med viserektor ved UiO, Mette Halskov Hansen.

Som praktikant har jeg hatt varierte arbeidsoppgaver. Jeg har vært moderator i en panelsamtale og har fått være med på jobbintervjuer av andre studenter. Men det jeg har brukt mest tid på til nå er å faktisk etablere kontoret, forklarer Toril.

Fremover gleder hun seg mest til å sette i gang grønne prosjekter rettet mot studentenes hverdag, og håper kontoret kan bli en felles plattform for organisasjoner og grupper som jobber med miljøvennlige initiativer ved UiO.

Jeg mener Grønt kontor er et viktig initiativ fordi det gir studentene mer eierskap og en ekte følelse av påvirkning. Ofte kan miljø-initiativer framstå litt fjernt når store institusjoner jobber med det, men det å ha et fysisk kontor og studentansatte gjør det enklere for å studenter å engasjere seg i bærekraft, og få praktiske erfaring med hvordan det er å jobbe med bærekraft ved en stor institusjon, sier hun.

Grønt kontor ved UiO
Grønt kontor ved UiO åpnet i mars 2023 og holder til i Frederikke-bygget på Blindern. Foto: Anne-Line Sandåker/UiO.

Praktikantplass gir nyttig erfaring

Det valgfrie internship-emnet gir SUM-studenter mulighet til å skaffe seg erfaring fra arbeid i frivillige organisasjoner, forskningsinstitusjoner, private virksomheter eller departementer og direktorater. Vertsinstitusjonen kan være i Norge eller i utlandet.

Praktikanttiden ved Grønt kontor har til nå gitt meg erfaring med å etablere en ny arbeidsgruppe, noe som jeg har vært veldig interessant og gøy. I tillegg, tror jeg det vil gi meg nyttig erfaring med prosjektetablering og det å faktisk få ting vi prater om ut i praksis. «Walk the talk», avslutter hun.

Om Grønt kontor

Anne-Line Sandåker
Anne-Line Sandåker er studieleder ved SUM og ansatt ved Grønt kontor.

Grønt kontor er en møteplass og et kontaktpunkt for studenter og ansatte som har ideer, innspill eller spørsmål om hvordan UiO som studie- og arbeidsplass kan bli mer bærekraftig.

Vi ønsker alle studenter og ansatte velkomne til å bli med og hjelpe til i arbeidsgrupper, prosjekter og arrangementer som etter hvert vil få sin form her på Grønt kontor, sier Anne-Line Sandåker, som er studieleder ved SUM og ansatt fra UiO ved Grønt kontor.

Grønt kontor er medlem av The Green Office Movement, som igjen er en del av den internasjonale organisasjonen Students Organizing for Sustainability (SOS) International».

Les mer om kontoret og hvordan du kan bidra her

Les mer om internship-emnet ved SUM

Publisert 31. mai 2023 08:50 - Sist endret 7. juni 2023 11:09