Wei (Vivian) Guo

Forskningskoordinator
Bilde av Wei (Vivian) Guo
English version of this page
Telefon +47 22858481
Mobiltelefon +47 93978462
Brukernavn
Besøksadresse Sandakerveien 130 Bygg 2 0484 OSLO

Faglige interesser

  • ESG (Environment, Social and Governance)
  • Grønn utvikling og netto nullutslipp
  • Påvirkningsinvesteringer 
  • Sosialt entreprenørskap
  • Kinesisk filosofi og buddhisme

Jeg håper å kunne øke oppmerksomheten og kunnskapen rundt den kinesiske innflytelsen og perspektiv på global styring og internasjonalt samarbeid, så vel som forståelse av miljø-, sosial- og styresett (ESG)-aspekter ved kinesiske internasjonale investeringer, spesielt i Latin-Amerika og Afrika.

Bakgrunn

Wei Guo har en mastergrad i Kultur, Miljø og Bærekraft fra Senter for Utvikling og Miljø ved Universitetet i Oslo og en bachelorgrad i juss med hovedfaget Internasjonal Politikk fra Beijing International Studies University.

Tidligere har Wei jobbet med «BROKEX»-prosjektet ved Institutt for Kulturstudier og Orientalske Språk ved Universitetet i Oslo, en etnografisk studie av den globale ekspansjon av Great Bay Area i Sør-Kina, og «Bærekraftig finans og investering»-prosjektet ved World Wildlife Fund (WWF) Norge. Hun har også jobbet som konsulent og gitt råd og støtte til ulike Kina-relaterte prosjekter og forretningsutvikling i Norden, spesielt for å fremme internasjonalt samarbeid innen klimaendringer og grønn utvikling. Før Wei flyttet til Norge jobbet hun ved det kinesiske utenriksdepartementet sitt regionskontor i Jiangsu-provinsen.

Publisert 11. feb. 2022 13:38 - Sist endret 29. apr. 2022 14:22