Boklansering og debatt: Miraklet Indien och dess baksida

Asianettverket og IKOS inviterer til boklanseringen og debatt om det indiske mirakel og dets bakside med utgangspunkt i en ny svensk bok om Indias moderne historie, redigert av Staffan Lindberg og Lars Eklund.

Historien om dagens India er en historie om både voldsom økonomisk vekst og dyp fattigdom; om demokratisk fordypning og politisk marginalisering; og om økt frihet og vedvarende undertrykkelse.

Den nye boken "Miraklet Indien och dess baksida" gir en dagsaktuell beskrivelse av India i dag og landets moderne historie. De to redaktørene Staffan Lindberg og Lars Eklund gjester Oslo og bruker deres lange personlige og profesjonelle erfaring fra India til å presentere oss for bokens kapitler. Boken har flere norske bidragsytere, og blant disse vil Anne Waldrop (Oslo Met), Jostein Jakobsen (UiO), Knut Jacobsen (UiB) og Kenneth Bo Nielsen (UiO) være til stede og utfordre redaktørene til debatt om hvor dagens India er på vei: Er det fortellingen om det indiske økonomiske mirakel, eller snarere fortellingen om dets bakside som vil prege tiden som kommer?

Vi byr på et glass vin og snacks.

Alle er velkomne!

Arrangør

Asianettverket; IKOS
Emneord: Asia, asianettverket, asiaforskning, India
Publisert 31. mai 2019 18:12 - Sist endret 5. juni 2019 16:34