English version of this page

Aktuelle saker

Nyheter og mediebidrag relatert til forskergruppen på engelsk og norsk.

Foto av Karen Lykke Syse
Publisert 8. juni 2021 10:39

Dagbladet: Dagbladets Heir Ramnefjell har hørt Karen Lykke Syse på Verdibørsen og forteller her om hva hun fant i historien om hvordan vi har behandlet grisen og hvordan vårt eget forhold til grisene er blitt totalt forandret.

Bildet kan inneholde: mat, ingrediens, mais salat, oppskrift, naturlig mat.
Publisert 8. feb. 2021 14:12

Nylig la regjeringen fram sin klimaplan. Et av de mest effektive tiltakene for å kutte utslipp fra norsk forbruk vil være å redusere kjøttforbruket. Skal vi få til dette, trenger vi mer ambisiøse tiltak enn informasjonskampanjer.

Publisert 18. nov. 2020 09:15

– Folkeminnegranskar Johan Storaker, som levde på 1800-talet skreiv at ein mellom anna i Romsdal og Orkdal brukte grisemilten til å fastslå om det kom mykje eller lite snø, og når på vinteren denne kom. Også i Sverige nytta ein grisemilten til same føremålet, fortel Syse.

Publisert 6. aug. 2019 11:27

Sammen med Charlotte Kildal fra Universitetet i Oslo, har Anna Birgitte Milford testet hvordan konseptet med én kjøttfri dag i uka ble mottatt i Forsvaret. Flere kantiner innførte ulike endringer i menyene for å redusere mengden kjøtt og øke mengden plantebasert mat som ble spist.

Publisert 3. juli 2019 09:58

— Ensuring food security is no longer only about production, but sustainable production. Similarly, issues of production cannot be seen in isolation from matters of access to, and affordability of, safe and nutritious food, says Banik.