English version of this page

Matlære

Publisert 18. sep. 2018 08:52

Vet du hvor mye arbeid som ligger bak en kopp kaffe?

Vi har mistet evnen til å godta at kjøtt alltid kommer fra et levende dyr som er blitt drept, skriver Karen Lykke Syse. Illustrasjonen er fra 1955-utgaven av Gyldendals store kokebok.
Publisert 11. sep. 2018 15:05

Vi har mistet evnen til å godta at kjøtt alltid kommer fra et levende dyr som har blitt drept.

Kjøtmarknad i Vietnam
Publisert 20. aug. 2018 11:57

Vietnamesisk matkultur er kjend for sin bruk av urter og grønsaker. Så kvifor aukar kjøtforbruket i Vietnam i eit forbløffande tempo?

Eggs
Publisert 27. mars 2018 09:00

Den gule høytiden står for døren. Hvorfor ikke gripe anledningen til å utøve forbrukermakt med plomme og hvite?

Publisert 20. feb. 2018 14:38

Medan vietnamesisk mat blir stadig meir populær verda rundt, har Vietnam hamna i ei matkrise.

illustrasjon

Matlære

En blogg om mat, miljø, etikk og politikk. Her legger vi ut våre egne og andres tanker og tekster om hvordan mat lages, distribueres, selges og konsumeres.

Også prøver vi å forstå hvorfor det er så vanskelig å spise riktig i dagens samfunn.