
Aftenposten: Under pandemien har regjeringen klart å legge lokk på misnøyen en stund, men nå blusser den opp igjen. Misnøyen i befolkningen har brede og strukturelle årsaker, sier Benedicte Bull.
Aftenposten: Under pandemien har regjeringen klart å legge lokk på misnøyen en stund, men nå blusser den opp igjen. Misnøyen i befolkningen har brede og strukturelle årsaker, sier Benedicte Bull.
Kairos magasin: Hva kommer det av at man i Norge kan kalle en nettbutikk for "Kolonial", når det samme ikke fungerer i utlandet, spør Kristian Bjørkdahl.
Forskning.no: Vår studie viser at det et stort ønske blant de vi intervjuet om å fortsette den tradisjonen DNT har hatt med et tillitsbasert system og med mulighet for å vandre uten å booke på forhånd, sier Iris Leikanger og Hege Westskog.
Bistandsaktuelt: Slike uttalelser påvirker sjelden en situasjon direkte, men kan styrke Norges omdømme som en prinsippfast aktør, sier Benedicte Bull.
Uniforum: SUM-professor Mariel Aguilar-Støen har i årevis deltatt aktivt i universitetspolitiske debatter på UiO. Nå stiller hun til valg til universitetsstyret.
Dagbladet: India har et underfinansiert helsesystem til vanlig. Selv uten pandemi er det en utfordring å få god behandling om man ikke kan betale for private helsetjenester, sier Dan Banik.
Shuddhashar Opinion piece: Whatever happens, one thing is for certain, the political culture of Bengal is on the verge of an unprecedented transformation, writes Niladri Chatterjee.
The Economic Times, India: While Norway and other affluent countries began to heave a sigh of relief with the increased availability of vaccines, the situation in Malawi worsened at the start of 2021, writes Dan Banik.
NRK Radio: Vaksineprodusenter er kommersielle aktører og det begrenser evnen stater har til å kjøpe inn vaksiner til sin befolkning, sier Katerini Storeng.
Uniforum: Det pågående angrepet på akademisk frihet i India henger uløselig sammen med et bredere angrep på demokratiet under Modis autoritære styre, skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen.
Morgenbladet: Koronakommisjonen vitner om politikkens økende nærsynthet, skriver Kristian Bjørkdahl.
NRK Radio: De brasilianske mutasjonene av koronaviruset rammer ikke bare Brasil, der nå flere tusen barn er døde, men også nabolandene som hadde fått pandemien under kontroll, sier Benedicte Bull.
NRK Radio: Det er gjerne disse skogene, som ligger i våre nabolag, at barn kan gå uten voksne og der de lærer om naturen først. Hør intervju med Karen Lykke Syse.
Podcast: In this Czech podcast, Alexander Dunlap discusses mining, renewable energy and resistance.
Aftenposten: Mangel på smitteverntiltak er ikke nødvendigvis forklaringen på overdødeligheten. Benedicte Bull trekker heller frem fire andre årsaker.
NRK Radio: I presidentvalget ble motstanden mot eks-president Correa, mer utslagsgivende enn håpet om en virkelig bærekraftig utvikling, sier Benedicte Bull.
Aftenposten: Dan Banik sier at India skal ha skryt for vaksinestrategien, men at en økende vaksineskepsis er blitt et stort hinder i veien.
NRK Urix: Koronasituasjonen i Brasil er en fare for hele Latin-Amerika, sier Benedicte Bull.
Cnytt: Det er helt umulig å tro at vi kan nå disse målene uten å ta tak i forbruket vårt, sier Hege Westskog.
NRK.no: Seks UiO-forskere nominerer Den sivile ulydighetsbevegelsen i Myanmar til Nobels fredspris. Det faller neppe i god jord hos landets generaler, som sliter med å få folket til å adlyde.
Uniforum: Når de nye nettsidene arter seg som halvferdige og pregløse, er det fordi det å strømlinjeforme kommunikasjonen av et universitet er en umulighet – eller i alle fall umulig å gjøre på en god måte, skriver Kristian Bjørkdahl.
The Conversation: India has stepped up its global ambitions and foreign policy re-engagement with African countries in recent years, writes Dan Banik and Renu Modi.
Uniforum: Me planlegg å begynna etter påska, og er urolege for politisk ustabilitet og ikkje minst ustabil internett-tilgang, fortel Dan Banik.