SUM-forskere i media - Side 5

Bilde av Katerini Storeng
Publisert 30. aug. 2021 10:39

– I realiteten konkurrerer Covax, Norge og alle om de samme dosene, så lenge det er begrenset vaksineproduksjonskapasitet. Der har rike land kommet veldig mye bedre ut i køen. Å sette en tredje dose og vaksinere barn vil da bare forsterke forskjellene mellom rike og fattige land, sier Katerini Storeng. 

 

 

Bildet kan inneholde: person, ansikt, nese, kinn, hud.
Publisert 13. aug. 2021 11:38

Globalnyt: Trump -administrasjonen hadde en negativ innvirkning på dialogen mellom opposisjonen og regjeringen, der den amerikanske presidentens taktikk om ''maximum pressure"og trusselen om militær intervensjon var ødeleggende, sier Benedicte Bull. 

Bilde av Benedicte Bull
Publisert 12. juli 2021 11:27

VG: Du ser faktisk at antallet drap og trusler på menneskerettsaktivister og miljøvernere økte mye. Pandemien har hatt store konsekvenser på mange felt, sier Benedicte Bull.

Bilde av Jostein Jakobsen
Publisert 23. juni 2021 14:26

Transit magasin: Pandemien og covid-vaksinenes gjennombrudd har reist kompliserte spørsmål om global solidaritet versus hensynet til egen befolkning. India er et slående eksempel på den vanskelige balansegangen mellom vaksinediplomati og vaksinenasjonalisme, skriver Jostein Jakobsen og Kenneth Bo Nielsen

Bilde av Mariel Aguilar-Støen og Jostein Jakobsen
Publisert 23. juni 2021 10:44

Klassekampen: De grunnleggende årsakene til at zoonotiske pandemier finner sted i første omgang, har fått forsvinnende lite oppmerksomhet både i media og fra politisk hold. Ingenting ser ut til å gjøres for å stoppe nye pandemier fra å skje, skriver Mariel Aguilar-Støen og Jostein Jakobsen.

Bilde av Dan Banik
Publisert 21. juni 2021 14:41

VG:  Kina har nå satt over én milliard vaksinedoser. Det er tre ganger mer enn det som er satt i USA - og 40 prosent av alle vaksinene som er satt globalt. Kina har hatt evnen til å iverksette strenge smittevernstiltak, de har hatt en imponerende logistisk kapasitet og de har god kontroll over befolkningen, sier Dan Banik.

Bilde av Benedicte bull
Publisert 16. juni 2021 13:52

Podcast: I denne episoden av podcasten Bitcoinsnakk, snakker professor Benedicte Bull om innføring av Bitcoin som obligatorisk betalingsmiddel i El Salvador som første land i verden. 

Bilde av Hege Westskog
Publisert 15. juni 2021 10:47

Fjell og Vidde: Oppholdet på en DNT-hytte er en verdifull arena for overføring av kunnskap om regler og normer. Dette må overleve pandemien, sier Hege Westskog.

Foto av Karen Lykke Syse
Publisert 8. juni 2021 10:39

Dagbladet: Dagbladets Heir Ramnefjell har hørt Karen Lykke Syse på Verdibørsen og forteller her om hva hun fant i historien om hvordan vi har behandlet grisen og hvordan vårt eget forhold til grisene er blitt totalt forandret.