Bilde av Benedicte Bull
Publisert 19. nov. 2021 11:18

Klassekampen: Det spres også falske nyheter, som at flagget og nasjonalsangen skal skiftes ut. På toppen av dette har riksrettssaken skapt frykt, en følelse av at alt rakner, som gjør at folk går til høyre, sier Benedicte Bull.

Bilde av Jostein Jakobsen
Publisert 17. nov. 2021 11:20

Transit magasin: Da COP26 ble avsluttet forrige uke, var den indiske innvirkningen på avgjørende avtalepunkter i senter for verdens oppmerksomhet. Kull skal ikke «fases ut», men «fases ned». For å forstå hvorfor India presset på med denne formuleringen, må vi se på rollen kull har i landets energilandskap, skriver Jostein Jakobsen og Kenneth Bo Nielsen.

Publisert 10. nov. 2021 10:21

Goffeng På Leting: Hva skjer om dagen på denne store store flaten landjord som vi hører så altfor lite om?  Hvilke stormakter er inne og roter? Hva er fremtiden til denne fascinerende verdensdelen, som så ofte er en brikke i adskillig større spill? Hvorfor er folkebevegelsene herfra så mye mer romantiske enn andre steder? Professor Benedicte Bull ved SUM gir oss en oppdatering.

Publisert 27. okt. 2021 10:51

NRK:  Det som er bakteppet for protestene er selfølgelig misnøye med regimet som har sittet i over seksti år, men det er jo også tre ting som dramatisk har forverret leverkårene. Det er pandemien, som har stengt for turismen,  nyinførte sanksjoner, som blandt annet nærmest stopper hjemsending av penger fra USA,  og Venezuelas kollaps, som har gjort at man nærmest ikke lenger får tilført drivstoff,  sier Benedicte Bull.

Publisert 21. okt. 2021 11:06

NRK: Miltæret er den store jokeren her. Hvis Bolsonaro skulle bli felt, som er relativt usannsynlig, er det visepresidenten som tar over og han er militær. Samtidig så prøver Bolsonaro å undergrave tilliten til  valgsystemet, litt på samme måte som Trump gjorde, i frykt for at han kan tape et valg. Da er det en del som er bekymret for hva som eventuelt kan skje, sier Benedicte Bull.

Bilde av Katerini Storeng
Publisert 21. okt. 2021 10:20

NRK: Vi har gjort for lite for å oppskalere vaksineproduksjonen globalt og vi har ikke levert på løfter om å dele våre overskuddsdoser. Nå sier Høye at vi skal bidra med 31 millioner doser, men foreløpig har Norge levert under 1 million av de 5 millioner dosene som tidligere har blitt lovet. Vi har ikke noe innsyn i hvorfor det har skjedd eller noe tidfestet forpliktelse til videre levering, sier Katerini Storeng.

Dan Banik
Publisert 15. okt. 2021 09:49

Stoff: Det virker som at da vaksinen kom oppsto et kappløp der rike land sa de skulle kjøpe vaksiner for å gi til fattige land, samtidig som de begynte å lage parallelle avtaler for å sikre sine egne, sier Dan Banik.

Bilde av Katerini Storeng
Publisert 6. okt. 2021 11:08

- Vi hører hele tiden at det er fult mulig å gjøre to ting samtidig i det globale vaksinekappløpet - å beskytte vår egen befolkning og hjelpe andre land. Det er en sannhet med modifikasjoner. Det som har skjedd er at vi i Norge nesten er fullvaksinert og skal gi en tredje dose til deler av befolkningen, samtidig som vaksinedekningenb i store deler av verden er svært lav, sier Katerini Storeng.