SUM-forskere i media

Publisert 12. sep. 2019 14:13

– The rising cost of medicines is the primary complaint of most African countries as they struggle with meagre health budgets. There are many reasons for skyrocketing prices, writes Banik.

Publisert 11. sep. 2019 10:30

– Det er noen urovekkende signaler man sender med denne anbefalingen, sier Bjørkdahl.

Publisert 11. sep. 2019 10:26

—Vi er overordnet enige i at forskningen skal være så åpen som mulig. Men hvor går for eksempel grensen mellom brukermedvirkning og overstyring fra brukerne? spør Storeng.

Publisert 11. sep. 2019 10:23

– Det er en klar sammenheng mellom lave skatteinntekter, store naturressurser og manglende demokrati, sier Bull.

Publisert 10. sep. 2019 10:43

–  If you have not heard about it already, here is some good news. Africa will soon be officially declared to be free of polio – a highly infectious viral disease, writes Banik.

Publisert 9. sep. 2019 13:11

– Økonomien er på vei mot avgrunnen, og frykten er at hele samfunnet vil smuldre opp, skriver Bull.

Publisert 2. sep. 2019 08:44

— Vi har alltid vært positive til internasjonalisering i akademia, men det er viktig at institusjonene jobber med ordentlig integrering av utenlandske forskere i systemet, sier Storeng.

Publisert 30. aug. 2019 11:20

– Although economic growth for 2019 is projected to be slightly lower than anticipated (6.2 percent), the Indian economy continues to be a force to reckon with, writes Banik.

Publisert 27. aug. 2019 11:18

– Pressmidler er viktig, men kan ikke brukes alene for å redde Amazonas fra ekstrempopulismen til Brasils president, sier Bull.

Bildet kan inneholde: ansikt, hår, leppe, skjønnhet, hode.
Publisert 26. aug. 2019 11:28

– Til nå har man klart å grantere rettighetene til urbefolkningen i Amazonas i større grad enn ellers i Brasil. Regjeringens politikk, tømmerhogst og annen storindustri truer deres kulturelle overlevelse, sier Normann.

Publisert 26. aug. 2019 11:22

— Effektivisering i arbeidslivet har ført til umenneskelige arbeidsforhold, skriver Nina Witoszek og Atle Midtun.

Publisert 26. aug. 2019 11:17

— Akademiet for yngre forskere jobber gjerne med sektoren for å utfordre maktkulturen som ligger bak disse tallene og for å finne gode tiltak, inkludert innenfor likestilling, sier Storeng, sier Storeng.

Publisert 22. aug. 2019 16:00

— In order to function well, societies rely on trust between citizens and the state as well as among citizens themselves, writes Banik.

Publisert 15. aug. 2019 15:36

— A major difficulty facing many of my students and colleagues in Africa relates to their inability to access quality academic journals, writes Banik.

Publisert 15. aug. 2019 09:05

—En bedre kjønnsbalanse i akademia vil bidra til et større mangfold i forskningsspørsmål og tilnærminger og slik kunne øke kvaliteten på forskningen, sier Storeng.

Publisert 13. aug. 2019 15:14

– Myndighetene har ikke tatt noe offisielt ansvar for det som skjedde og inAlejandro Giammattei har varslet full støtte til gruvedrift og utvinning av palmeolje. Dette er aktiviteter som legger grunnlag for mer vold og drap på miljøaktivister, sier Aguilar-Støen.

Publisert 13. aug. 2019 15:12

— De nordiske landene ses ofte som foregangsland innen likestilling, og vi håper at utspillet kan være til inspirasjon for unge akademier i andre land der likestilling er en enda større utfordring enn i vår region, sier Storeng.

Publisert 9. aug. 2019 09:19

— Many business leaders argue that not all of the world’s problems can be resolved by idealism. Without the profit incentive, they claim it will be impossible to create the radical innovations required, as many influential businesses will not be willing take the financial risks involved, writes Banik.

Publisert 7. aug. 2019 09:19

– Spørsmålet er om felttoget mot staten er forenlig med hans langsiktige visjon om å skape et helt nytt Mexico, skriver Bull, om Mexicos nye president Andrés Manuel López Obrador.

Publisert 7. aug. 2019 09:19

USA og Guatemala har undertegnet en såkalt «trygt tredjepartsland»-avtale. Den innebærer at migranter som krysser Guatemala på vei til USA, ikke kan søke asyl i sistnevnte land uten først å ha søkt om det i Guatemala.

Publisert 6. aug. 2019 12:03

— While the American economy continues to grow, there are signs that the country’s existing transportation infrastructure is in need of a major upgrade, writes Dan Banik.

Publisert 6. aug. 2019 12:01

– Many countries would benefit from a more nuanced national conversation on how and why corruption continues to thrive and how certain individuals and groups continue to benefit from corrupt acts either in the role of a giver or a recipient of bribes and favours, writes Banik.

Publisert 6. aug. 2019 11:59

— We must radically transform our local, national and international food systems into more sustainable, nutritious and efficient systems, says Banik.

Publisert 6. aug. 2019 11:27

Sammen med Charlotte Kildal fra Universitetet i Oslo, har Anna Birgitte Milford testet hvordan konseptet med én kjøttfri dag i uka ble mottatt i Forsvaret. Flere kantiner innførte ulike endringer i menyene for å redusere mengden kjøtt og øke mengden plantebasert mat som ble spist.

Bildet kan inneholde: hake, kinn, panne.
Publisert 5. aug. 2019 11:52

Antoine de Bengy Puyvallée snakker om ebola-utbruddet i Kongo og de store politiske utfordringene for å få epidemien under kontroll.