Norwegian version of this page

In the media

Media contributions (Norwegian and English).

Bildet kan inneholde: hår, ansikt, hud, hake, øyenbryn.
Publisert 25. juni 2019 15:47

Den norske kjøttbransjen jobber iherdig for at forbrukerne skal stole på dem. Men det bør forbrukerne slutte å gjøre.

Publisert 8. nov. 2018 09:45

– Jeg vil hevde at tilsløringen av kjøttets opprinnelse får mange til å spise mer kjøtt enn de ellers ville gjort, sier Lykke Syse.

Publisert 23. okt. 2018 14:53

‒ Siden migrantene bor i områder uten strøm, leiekontrakt eller gateadresse, er det mange av kriteriene for å få rasjoneringskort de ikke kan dokumentere, forteller Bjerke.

Publisert 23. okt. 2018 11:17

– Kjøtt som pakkes i små firkandede pakker gjør at vi ikke trenger å forholde oss til at det er dyr vi spiser, sier Lykke Syse.

Publisert 8. okt. 2018 15:41

– Det er fint om vi kan bruke alle eplene fra norske hager. Gir ikke mening å importere masse epler og så la eplene vi selv dyrker råtne på bakken, sier Lykke Syse.

Publisert 14. sep. 2018 14:10

De fleste av oss er aldri del av prosessen der dyr blir til kjøtt, sier Lykke Syse.

Publisert 11. sep. 2018 15:17

Vi har mistet evnen til å godta at kjøtt alltid kommer fra et levende dyr som er blitt drept, skriver Lykke Syse.

Publisert 22. aug. 2018 08:13

–⁠ Jeg har alltid vært nysgjerrig på India – et land som vi i Norge stort sett ikke kan så veldig mye om, på tross av landets størrelse og innflytelse, sier Lise Bjerke som er en av tre vinnere av UiOs pris for beste masteroppgave om bærekraft.

Publisert 20. aug. 2018 11:57

– For ikkje lenge sidan bestod ein vanleg vietnamesisk diett hovudsakleg av ris og grønsaker. No for tida er det svært vanleg å inkludere kjøt i kvart einaste måltid, seier Hansen.

Publisert 20. aug. 2018 11:46

- Vietnamesiske matvaner er i endring. Folk et meir enn nokon gong, og dei et mykje meir kjøt og andre animaliske produkt enn nokon gong, seier Hansen.

Publisert 2. aug. 2018 10:43

Vi er nøydt til å sjå på heile kjeda frå produksjon til konsum for å forstå kvifor dette skjer, seier Hansen.

Publisert 25. juni 2018 14:40

Why is meat consumption in Vietnam increasing at astounding rates? We need to look at the whole chain from production to consumption in order to understand what is going on, says Hansen.

Publisert 6. juni 2018 15:58

- Og menn spiser mer en dobbelt så mye kjøtt som det kvinner gjør, sier Lykke Syse.

Publisert 19. feb. 2018 14:37

Medan vietnamesisk mat blir stadig meir populær verda rundt, har Vietnam hamna i ei matkrise, skriver Arve Hansen.

Publisert 9. jan. 2018 13:25

Soldatene i Forsvaret ønsket ikke Kjøttfri Mandag velkommen. Men ser vi en holdningsendring ellers i samfunnet?

Publisert 18. des. 2017 11:53

Vietnamese agricultural goods have acquired a bad reputation as food quality has become the topic, both on the streets and on social media.

Publisert 28. nov. 2017 09:16

Multistakeholder partnerships, involving public and private actors, have become key instruments in global food and nutrition governance. Such partnerships have the potential for conflicts between profit and public health goals, which may harm the integrity of nutrition policy. How can conflicts of interest be adequately addressed, and by whom?

Publisert 16. aug. 2017 09:48

Oslofolk er langt mer positive til en klimaavgift på kjøtt enn folk på bygda. – I Oslo er man ikke like avhengig av landbruket, sier forsker Gunnar Vittersø.

Publisert 6. feb. 2017 10:30

Forsvaret ville innføre kjøttfrie mandager. Tiltaket ble stoppet av det de selv kaller «machokultur».

Publisert 12. jan. 2017 10:51

Hvorfor blir høner kastet og ikke brukt til mat?