Seminar: Tre mord — hvor går Bangladesh?

Tre bloggere er drept i Bangladesh det siste året. De representerte sekulære meninger og var kraftige stemmer mot fundamentalisme og bruk av religion for å undertrykke progressive stemmer, fritenkere, kvinner og ikke-muslimer. De tre ble drept med kniv og øks, av fundamentalister.

Bangladesh har lenge vært kjent som et av de mest tolerante muslimske land, med en sekulær grunnholdning. Det har vært god takhøyde for ulike meninger, det har vært ytringsfrihet, og det har bare vært marginal oppslutning om fundamentalistiske politiske partier. Men tre mord på åpen gate, to i fullt dagslys i løpet av siste måneden, er det en pekepinne i retning skarpere motsetninger og mindre rom for alternative meninger?

IKOS (Institutt for kulturstudier og orientalske språk) i samarbeid med Asianettverket inviterer til seminaret "Tre mord -- hvor går Bangladesh?"

Program for seminaret:

"Islamismen i det moderne Bangladesh"
Arild Engelsen Ruud, prof. Sør-Asia-studier

"The education system and the status of a secular education policy in Bangladesh"
Masudur Rahman, prof., Universitetet i Nordland

"Hvorfor jeg måtte flykte"
Arifur Rahman, avistegner, politisk flyktning

Asianettverket og IKOS (Institutt for kulturstudier og orientalske språk)
Emneord: bloggere, karikatur, ytringsfrihet, bangladesh
Publisert 2. apr. 2015 19:16 - Sist endret 9. nov. 2015 14:08