Mulan i Nasjonalmuseet

I 1994 begynte The Walt Disney Company produksjonen av en tegnefilm som både skulle være en forlengelse av Disneys såkalte renessanse, men som også var tenkt å fungere som en inngangsport inn til det kinesiske markedet. Dette seminaret tar utgangspunkt i de kunsthistoriske virkemidlene til tegnefilmen "Mulan", og setter disse i sammenheng med gjenstander ved samlingene til Nasjonalmuseet i Oslo. I tillegg til dette vil Christiansen forsøke å nøste opp mulige historiske forbilder til den legendariske Hua Mulan.

Linn A. Christiansen jobber ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, og har studert kinesisk språk, kultur og kunst ved Universitetet i Oslo, Peking University og Tsinghua University. Hun skrev sin masteroppgave om den politiske tegneren Liao Bingxiong, og var fram til august 2017 en del av Asianettverket.

Det vil bli servering av gløgg under seminaret!

Asianettverket
Emneord: Mulan, Kina, Nasjonalmuseet