English version of this page

Matlære - Side 3

Publisert 18. juni 2013 14:30

One of the oldest food trends being rebranded as one of the “latest” food trends is eating nose to tail – a way of eating that utilizes every part of the animal in an effort to limit wastage and respect each part of the protein.

Publisert 30. mai 2013 14:41

For 20 år siden var scampi en sjelden luksus man sjelden tok seg råd til i norske hjem. Scampi (eller kongereker, kjempereker, tigerreker ….) var forbundet med noe eksotisk og asiatisk; noe man fikk på kinarestaurant og sydentur. Så skjedde det noe. Plutselig duftet det syden av engangsgrillene i byens parker.

Publisert 2. mai 2013 12:33

Eu har vedtatt forbud mot tre sprøytemidler som skal forårsake biedød. Dette kan bety fornyet håp for en fremtid for biene og humlene - for ikke snakke om verdens matfat og til syvende og sist oss - menneskene! 

Publisert 29. apr. 2013 13:05

Spørgsmålet faldt, da jeg havde besøg af min mor godt et par uger efter, jeg flyttede til Oslo fra København for seks eller syv år siden.

Publisert 25. apr. 2013 12:59

The food may be local, but the diners are not.

Publisert 19. apr. 2013 12:20

Det er stor enighet om at å spise mindre kjøtt er bra for miljøet, helsen og dyrene.

Publisert 14. apr. 2013 13:00

Noe er i gjære. Vi er i Oslo, 2013. Endelig skal noe skje!

Publisert 12. apr. 2013 18:36

Forleden kom jeg på nettet over følgende skræmmende fakta om kød:

Publisert 11. apr. 2013 13:23
Publisert 8. apr. 2013 11:19

 

Publisert 8. apr. 2013 08:24

-Det er nok mat i verden, problemet er fordelingen av den, hører man ofte fra utviklingsforskere og aktivister. Utsagnet forholder seg til virkeligheten omtrent som utsagnet "spis opp maten barn, tenk på barna i Afrika".

Publisert 6. apr. 2013 15:10

Jeg kom nettopp over et dikt her på veven: "Forsvarstale for drøvtyggjaren", skrevet av John Inge Bjøringsøy. Et dikt laget for å gi Dagros en hjelpende hånd.

Publisert 5. apr. 2013 11:27

Til opphav har jeg to i sjangeren «utvandret nordmann». De tilbringer sine eldre dager langt sør i Frankrike, hvor de drikker rosa vin og spiser røde – ah! så røde – tomater.

Publisert 3. apr. 2013 14:51
Publisert 2. apr. 2013 13:57

Frister det med påskekilling?

Publisert 2. apr. 2013 10:41
Publisert 23. mars 2013 14:07

Hvorfor har man alltid ofret og spist lam på denne tiden av året - og hva er egentlig annerledes i våre dager?

Publisert 22. mars 2013 11:39

Balder Mehamn – hovedpersonen i John Erik Rileys roman Heimdal, California – har blitt resirkulert som forfatter av sluttkapittelet i matantologien Mat/Viten. Der skriver han, sammen med kjæresten Cordelia Emerson, om deres liv som friganere.

Publisert 22. mars 2013 08:40

Den gule høytiden står for døren. Hvorfor ikke gripe anledningen til å utøve forbrukermakt med plomme og hvite?

Publisert 21. mars 2013 10:05