Ingen utvikling uten vann

Hvorfor er ikke norske politikere mer opptatt av bærekraftsmålet som handler om vann?

Foto: via Pexels

I anledning den internasjonale vanndagen 22. mars, settes fokus på retten til vann og de nye bærekraftsmålene.

Så langt mangler målet om retten til rent vann og tilstrekkelige sanitærtjenester politisk handling, og de vannrelaterte utfordringer verden i dag står overfor har Norge i en årrekke har valgt å nedprioritere: både politisk og økonomisk.

Vi inviterer til debatt om hvordan få bærekraftsmål 6 høyere opp på agendaen, og få politikerne til å anerkjenne viktigheten av retten til vann og sanitær.

Vi presenterer funn fra Fivas’ rykende ferske rapport og utfordrer våre innledere til å svare på:

• Hvorfor er mål nummer 6 så viktig for å nå de andre bærekraftsmålene?
  • Hvorfor er dette er et nedprioritert må...l både i norsk utenriks- og bistandspolitik og dens operative utforming?
  • Hvordan kan vi skape en tydelig og forsterket plass i norsk politikk på bærekraftsmålet om rent vann og tilstrekkelige sanitærtjenester?

Panel

• Moderator: Knut Hjelleseth - RORG -samarbeidet
  • Desmond McNeill - Head of Research Centre for Development and Environment, SUM
  • Ingrid Nesheim, Niva (Norsk institutt for vannforskning)
  • Chase Alexander Jordal, Senterungdommen

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Medarrangør

Foreningen for internasjonale vannstudier (Fivas) jobber for en mer rettferdig vannforvaltning i det globale sør. Et av Fivas’ fokusområder er kvinners rett til vann og sanitærtjenester.

Fivas vil lansere en rapport om bærekraftsmål nr. 6 på dette seminaret. Rapporten har som mål å sette fokus på problematikken med de 2,3 milliarder menneskene som ikke har tilgang til tilfredsstillende sanitære forhold og toaletter, og de 633 millioner menneskene som ikke har tilgang til rent drikkevann. Dette har store konsekvenser for menneskers helse, verdighet, og sikkerhet.

SAIH Blindern, SUM og Foreningen for internasjonale vannstudier (Fivas)
Publisert 9. feb. 2017 15:46 - Sist endret 16. mars 2017 12:01