To SUM-studenter nominert til Oslos miljøpris

To av de nominerte til Oslos miljøpris er tilknyttet Senter for utvikling og miljø (SUM), ved UiO.

Kaja Ahnfelt skrev masteroppgave om Fiksefester i London. Hun har nå startet Restarters Oslo i Norge. Foto: Nadia Frantsen

Kaja Aas Ahnfelt (Restarters Oslo)

Kaja Aas Ahnfelt er nominert til Oslo Miljøpris 2017 for Restarters Oslo
Restarters Oslo er et konsept som handler om å fikse elektronikk. Kaja startet i 2016 Restarters Oslo (www.restartersoslo.org) og satte dermed i gang en bølge med reparasjon og vedlikehold i hovedstaden. Restarters Oslo arrangerer fiksefester for elektronikk og har så langt hatt fulle arrangementer flere plasser i Oslo. Her samles det fiksere som gratis reparerer alt fra brødristere til mobiltelefoner for de som stikker innom. Kaja har også fått med seg Deichmanske bibliotek, Norway Makers, So Central, Forbrukerrådet og Naturvernforbundet som støttespillere og samarbeidspartnere.

Kaja har drevet dette prosjektet med begrensede midler og egen frivillig kapasitet siden oppstarten. Hun har brakt et nytt konsept til Oslo og utviklet det sammen med likesinnede. Kaja leverte masteroppgave ved SUM høsten 2016.

Medieomtale: Slik reparerer du tingene dine (VG+) og Glemt lærdom (Vårt Land).

Annikken Jøssund

Annikken Jøssund  er nominert til Oslo Miljøpris 2017 for arbeidet med å fornye måten bærekraft formidles til barn og unge gjennom skolehager, egen hage og livsstil. Hun har også jobbet med bærekraft på Nobels Fredssenter og Paulus Sykehjem.

Anniken er nåværende student hos oss og skriver om skolehagers funksjon før og nå.

Senter for utvikling og miljø heier på dere!

Av Hilde H Holsten
Publisert 25. apr. 2017 11:27 - Sist endret 2. juni 2017 16:04