Susanne Normann og Nikolai Hegertun nye stipendiater på SUM

De skal forske innenfor feltene matproduksjon og utviklingspolitikk.

Susanne Normann har mastergrad i psykologi ved UiT- Norges arktiske universitet. Hun har i flere år ved siden av studier vært koordinator for Latin-Amerikagruppenes solidaritetsbrigader til Latin-Amerika (Mexico, Nicaragua, Brasil, Guatemala) (2012-2016).

På SUM skal hun se på hvordan økt produksjon av genmodifisiert soya og agrodrivstoff i Mato Grosso do Sul i Brasil påvirker folkegrupper psykososialt, samfunnsmessig og kulturelt.

Nikolai Hegertun har de siste årene vært en aktiv deltaker i debatten om norsk bistand- og utviklingspolitikk. I 2010 fullførte han en mastergrad i Peace and Conflict Studies (UiO) og begynte etter hvert å jobbe for Oslosenteret. I 2014 fikk han jobb som prosjektleder for Civitas prosjekt om utviklingspolitikk, og har siden den gang produsert en rekke rapporter og kronikker om tematikken.

På SUM skal han se på prosesser rundt utforming av norsk bistand- og utviklingspolitikk.

Publisert 7. sep. 2017 10:13 - Sist endret 7. sep. 2017 11:29